Medový kmen s mákem

Rychlý a velice snadný recept na poslední chvíli před Vánocemi.


3.061x
30 min

Postup přípravy

Nejprve si přichystáme ořechy. Polovinu umeleme a polovinu nasekáme nahrubo. Jablko nastrouháme a smícháme s medem a kořením. Postupně zapracováváme mleté a nasekané ořechy, mák a citronát a dobře propracujeme.

Pak si přichystáme alobal, který vysypeme moučkovým cukrem. Hmotu na něj vyklopíme, urovnáme ji do válečku, pevně zabalíme a uložíme do chladničky.

Medový kmen s mákem krájíme mokrým nožem těsně před tím, než jej aranžujeme na mísu s cukrovím.

Jestli máme rádi čokoládu, můžeme na závěr celý kmen přelít polevou z bílé nebo z tmavé čokolády.
user-icon

autor Jovi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Medový kmen s mákem

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.