Medový dort

Poměrně nenáročný dortík, který si můžete upéct při oslavě i nedělní kávičce.


3.185x
75 min

Postup přípravy

Z bílků a vanilkového cukru si připravíme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem do pěny a postupně do nich zašleháme med, rum a mléko. Nakonec přimícháme asi polovinu prosáté mouky. Citron důkladně omyjeme a nastrouháme z něj kůru.

Zbylou mouku smícháme se skořicí a hřebíčkem, citronovou kůrou, práškem do pečiva a oříšky a pak střídavě se sněhem z bílků vše zlehka zapracujeme do žloutkové hmoty.

Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme do ní těsto a na povrchu ho uhladíme. Formu vložíme do předehřátě trouby a dort při 180 °C pečeme zhruba 40 minut.

Cukrovou polevu připravíme podle návodu a potřeme jí vychladlý korpus. Dort na závěr dozdobíme oříšky a uložíme dochladu, aby poleva ztuhla.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Medový dort

Zpět na recept