Medovník bez medu

Recept na vynikající zákusek ke kávě.


1.97x
60 min

Ingredience

poleva

12 dkgmáslo
2 lžícekakao
4 lžičkymléko
12 dlcukr moučka
2 lžíceškrobová moučka

směs

1 lžíceocet
2 dlvoda
10 dkgcukr krystal

těsto

4 ksžloutek
4 ksbílek
10 dkgčokoláda
10 dkgořechy
20 dkghladká mouka
1 špetkaperníkové koření
1 lžícesoda bikarbona

podle potřeby

hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy

Cukr společně s octem necháme vařit na plameni do tmavě hněda. Poté přilijeme vodu, ale pozor, bude to prskat. Karamelovou směs necháme vychladnout. Vymícháme těsto ze žloutků, cukru, nalámané čokolády, ořechů nasekaných na kousky, perníkového koření a přilijeme také zchladlý karamel. Úplně nakonec přidáme do těsta hladkou mouku, sodu a sníh vyšlehaný z bílků. Plech vysypeme hrubou moukou a medovník bez medu pečeme na 180 °C asi 15 minut. Vyzkoušíme špejlí, zda máme upečeno - těsto se na špejli nesmí lepit. Během pečení si připravíme polevu. Rozpustíme máslo, přisypeme cukr, škrob, přidáme mléko a kakao. Polevu dobře promícháme, aby byla hladká. Polevou potřeme vychladlý moučník a necháme zatuhnout. Tento medovník bez medu je opravdu výborný!
user-icon

autor MARIE

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Medovník bez medu

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena