Medovník 4

Vynikající moučník z medu a ořechů. Recept na slepovaná těsta doplněná lahodnou chutí krému a rumu.


4.612x
90 min

Ingredience

těsto

2 ksvejce
60 gsádlo
4 lžícemed
100 gcukr moučka
500 ghladká mouka
1 lžícejedlá soda

krém

200 gmáslo
2 ksžloutek
4 lžícemléko
0.5 lmléko
1 balíčekvanilkový cukr
5 lžicpolohrubá mouka

na potření

rum

na ozdobu

1 lžícekakao
cukr moučka
mleté ořechy

Postup přípravy

Z hladké mouky, cukru, sádla, vajec, jedlé sody, medu a mléka vyrobíme těsto. Z tohoto těsta vyválíme tenké placky, ze kterých vykrájíme 6 až 8 kol o průměru cca 23 - 26 cm (vykrajujeme pomocí talíře nebo dortové formy).

Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C. Ze zbylého těsta upečeme placku (už nemusí být vykrojená), kterou po vychladnutí rozdrobíme do mísy. Drobečky použijeme na posypání medovníku.

Krém: Mléko, polohrubou mouku, vanilkový cukr, žloutky rozmícháme a za stálého míchání svaříme na hustou kaši, poté dáme vychladit. Vychladlou hmotu vyšleháme s cukrem a máslem.

Nakonec každou placku potřeme rumem, následně krémem a postupně vrstvíme na sebe. Poslední placku potřeme krémem a posypeme rozdrobenou plackou, kterou jsme smíchali s kakaem, cukrem a mletými ořechy.

Celý medovník zabalíme do alobalu a necháme do druhého dne odležet.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Medovník 4

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.