Z hladké mouky, cukru, sádla, vajec, jedlé sody, medu a mléka vyrobíme těsto. Z tohoto těsta vyválíme tenké placky, ze kterých vykrájíme 6 až 8 kol o průměru cca 23 - 26 cm (vykrajujeme pomocí talíře nebo dortové formy).
Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C. Ze zbylého těsta upečeme placku (už nemusí být vykrojená), kterou po vychladnutí rozdrobíme do mísy. Drobečky použijeme na posypání medovníku.
Krém: Mléko, polohrubou mouku, vanilkový cukr, žloutky rozmícháme a za stálého míchání svaříme na hustou kaši, poté dáme vychladit. Vychladlou hmotu vyšleháme s cukrem a máslem.
Nakonec každou placku potřeme rumem, následně krémem a postupně vrstvíme na sebe. Poslední placku potřeme krémem a posypeme rozdrobenou plackou, kterou jsme smíchali s kakaem, cukrem a mletými ořechy.
Celý medovník zabalíme do alobalu a necháme do druhého dne odležet.