Medovec

Medový moučník s citronovou polevou.


3.0121x
75 min

Ingredience

tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

těsto

3 ksvejce
250 mlmed
3 lžícecukr krupice
50 gořechy
500 ghladká mouka
1 balíčekperníkové koření

na ozdobu

50 gořechy

poleva

120 gcukr moučka
2 lžícecitrónová šťáva
vlažná voda

Postup přípravy

Med nahřejeme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Oboje ořechy samostatně nasekáme. Plech vymažeme a vysypeme.

V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme med, perníkové koření a ořechy. Do směsi postupně vmícháme mouku a nakonec dobře promícháme s ušlehaným sněhem z bílků.

Na připravený plech nalijeme těsto, uhladíme a v předehřáté troubě na 170°C pečeme přibližně 45 minut.

Cukr vymícháme s citronovou šťávou, zředíme vlažnou vodou a vymícháme na jemnou hmotu.

Vychladlý medovec potřeme citronovou polevou, posypeme sekanými oříšky a ztuhlý krájíme na kousky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Medovec

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.