Medové stehno s divokou rýží

Jednoduchá dobrota, kterou ocení snad každý, kdo rád experimentuje.


3.3153x
45 min
3×

Postup přípravy

Kuřecí stehna omyjeme a osušíme.

Vývar smícháme se sójovou omáčkou, medem a kořením. Suchá stehýnka do marinády naložíme a necháme alespoň 2 až 4 hodiny marinovat.

Poté je dáme na pekáč nebo do zapékací misky a pečeme při 220°C asi 30 až 40 minut a během pečení potíráme zbylou směsí.

Divokou rýži propláchneme ve studené vodě a dáme ji do vroucí, osolené vody, vaříme 25 minut, poté slijeme a necháme okapat.

Suchou rýži rozložíme na talíř, doprostřed dáme medové stehno a přelijeme vypečenou šťávou.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Medové stehno s divokou rýží

Zpět na recept