Vaření.czReceptyMedové řezy z domácí pekárny

Medové řezy z domácí pekárny

Velmi chutný moučník, který zvládne s domácí pekárnou každý.


4.1793x
0
7×

Postup přípravy

Salko v uzavřené plechovce dáme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby bylo celé ponořené a dvě hodiny vaříme. Pak necháme dobře vychladnout. Máslo si necháme v teple povolit. Během vaření salka se pustíme do pečení. Do pekárny nalijeme vlažné mléko, přidáme olej, rozšlehaná vejce, med, kakao, skořici, cukr, mouky a kypřící prášek do perníku. Tekuté suroviny patří vždy první, pak sypké a kypřidla nakonec. Pekárnu nastavíme na program Dort a necháme pracovat. Těsto je ale upečeno o 10 minut dříve, proto pekárnu ke konci hlídáme a vypneme, když na displeji svítí 10 minut do konce. Studené zkaramelizované salko vyšleháme s povoleným máslem do hladkého krému. Medový korpus z pekárny necháme vychladnout. Z vrchu seřízneme tenký plát, který společně s vlašskými ořechy usekáme. Zbylý korpus rozdělíme na pět plátů, které vzájemně pospojujeme připraveným krémem. Zbylým krémem potřeme potom i celý povrch moučníku a obalíme v sekaných oříšcích smíchaných s drobečky buchty. Medové řezy dáme ztuhnout do lednice a před podáváním krájíme na pruhované plátky.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Medové řezy z domácí pekárny

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena