Medové řezy z domácí pekárny

Velmi chutný moučník, který zvládne s domácí pekárnou každý.


4.1793x
0
7×

Postup přípravy

Salko v uzavřené plechovce dáme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby bylo celé ponořené a dvě hodiny vaříme. Pak necháme dobře vychladnout. Máslo si necháme v teple povolit.

Během vaření salka se pustíme do pečení. Do pekárny nalijeme vlažné mléko, přidáme olej, rozšlehaná vejce, med, kakao, skořici, cukr, mouky a kypřící prášek do perníku. Tekuté suroviny patří vždy první, pak sypké a kypřidla nakonec.

Pekárnu nastavíme na program Dort a necháme pracovat. Těsto je ale upečeno o 10 minut dříve, proto pekárnu ke konci hlídáme a vypneme, když na displeji svítí 10 minut do konce.

Studené zkaramelizované salko vyšleháme s povoleným máslem do hladkého krému.

Medový korpus z pekárny necháme vychladnout. Z vrchu seřízneme tenký plát, který společně s vlašskými ořechy usekáme.

Zbylý korpus rozdělíme na pět plátů, které vzájemně pospojujeme připraveným krémem. Zbylým krémem potřeme potom i celý povrch moučníku a obalíme v sekaných oříšcích smíchaných s drobečky buchty.

Medové řezy dáme ztuhnout do lednice a před podáváním krájíme na pruhované plátky.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Medové řezy z domácí pekárny

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká