Medové karamelové řezy

Výborné řezy pro mlsné jazýčky.


4.613x
0

Ingredience

těsto

1 špetkasůl
2 ksvejce
20 dkgcukr krupice
1 balíčekvanilkový cukr
50 dkghladká mouka
2 lžícevlažné mléko
2 lžícetekutý med
20 dkgnastrouhaný tuk

krém

20 dkgmáslo
2 lžícerum
0.5 lmléko
15 dkgcukr moučka
2 balíčkypudinkový prášek

na potření

12 dkgmáslo
1 lžícesmetana
3 lžícemed
8 dkgcukr krupice
1 balíčekvanilkový cukr
25 dkgsekané vlašské ořechy

Postup přípravy

Všechny suroviny na těsto smícháme, až máme krásný hladký bochánek. Ten rozdělíme na dvě části. První polovinu těsta vyválíme na velikost plechu, pomocí válečku přeneseme na plech a upečeme na pečícím papíře. Druhou polovinu těsta vyválíme a také přeneseme na plech na pečící papír. Než dáme péct druhou placku, připravíme si ořechovou směs. Do hrnce dáme všechny přísady a osmažíme dozlatova. Směs je nutné na těsto nanést ještě teplou, jinak zkaramelizuje a špatně se roztírá. Dáme tedy na placku a také upečeme. Na krém si z mléka a pudinkových prášků uvaříme hustou hmotu, do které všleháme máslo, rum a cukr. Po vychladnutí spojíme obě placky krémem, necháme několik hodin uležet a pak už jen medové karamelové řezy podáváme.
user-icon

autor Violka--

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Medové karamelové řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena