Medové hovězí plátky

Plátky hovězího naložené v jemné marinádě.


3.97x
35 min
1×

Ingredience

1.5 lžíceolivový olej
4 plátkyhovězí zadní
1 lžícetamari

podle chuti

sůl
1 lžícemed
čerstvě mletý zelený pepř

podle potřeby

voda na podlití

Postup přípravy

Připravíme si 4 tenké, ale větší plátky hovězího (plec nebo kýta). Jemně osolíme a opepříme z obou stran. V mističce si promícháme olej s tamari (sójová omáčka) a medem. Touto směsí plátky hovězího potřeme a necháme několik hodin (lépe pak přes noc) uležet.

Rozpálíme si nepřilnavou pánev a plátky hovězího zprudka osmahneme. Pak podlijeme trochou vody a podusíme doměkka. Výpek necháme úplně vysmahnout, aby byly medové hovězí plátky pěkně zlatavé a opečené.

Medové hovězí plátky můžeme připravit i na grilu. Jako přílohu podáváme hranolky nebo jen chléb a zeleninu. Doplníme studenými omáčkami.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Medové hovězí plátky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.