Mátový sirup

Vhodný na trávení, nechutenství, plynatost. Pomáhá jak při žaludečních i žlučníkových potížích. Má příznivý vliv na imunitu a působí preventivně proti nachlazení.


4.424x
0
2×

Postup přípravy

Připravíme si ingredience - mátu a citron omyjeme pod tekoucí vodou, slupku citronu omyjeme kartáčkem, ale lépe použijeme chemicky nezpracované ovoce. Obojí rozkrájíme. Smícháme vodu s cukrem a uvedeme k varu. Až začne směs houstnout, přidáme pokrájenou mátu a citron. Krátce povaříme, přiklopíme a za občasného míchání necháme 2 - 3 hodiny odstát. Mátový sirup přecedíme přes plátýnko a opět zahřejeme téměř k bodu varu. Mátový sirup naplníme do skleniček, zavíčkujeme a podáváme, kdy je třeba.
user-icon

autor moschus1

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Mátový sirup

Zpět na recept
Druh jídla
Nápoje
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena