Mleté maso ochutíme ochutíme kořením - sůl, pepř, kmín, sladká paprika, petrželka a pažitka. Přidáme prolisovaný česnek a nastrouhanou velkou cibuli. Strouhám ji proto, že dodá masu lepší chuť a není vidět. Pak přidáme olej, perlivou vodu a přisypeme hladkou mouku se lžičkou solamylu. Všechno dokonale promícháme a necháme chvíli odležet. Směs by měla být trochu tužší.
Mezitím si dáme vařit vejce natvrdo. Vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou formu na beránka. Připravíme si potravinářskou folii a váleček. Fólii posypeme hladkou moukou a vyválíme na ni válečkem masovou směs. Potřeme ji hořčicí a na prostředek dáme vařená oloupaná celá vejce. Hmotu opatrně pomocí fólie zabalíme jako roládu. Beránkovi do očí dáme olivy, do pusinky kousek syrové červené papriky. Pak z masa sundáme fólie a přendám do formy beránka. Masového velikonočního beránka pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 45 minut dozlatova.
Upečeného beránka podáváme s brambory, rýží či jinou přílohou podle chuti.