Masový koktejl s pikantní omáčkou

Velice jednoduchý ale lehký salát, který můžeme podávat jako předkrm. Když vynecháme maso,můžeme salát podávat jako přílohu ke grilovanému masu.


3.0123x
25 min

Postup přípravy

Maso nakrájíme na tenké nudličky. Hrušky oloupeme, zbavíme je jádřinců a nakrájíme na drobné kostičky. Višně necháme okapat. Celer oloupeme, omyjeme, osušíme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Celer, hrušky a citronou šťávu smícháme, aby přísady nezhnědly.



Rybízové želé rozehřejeme, aby bylo tekuté. Při chlazení do něj přimícháme hořčici, majonézu, smetanu a metličkou ze směsi vyšleháme krémovou omáčkou. Podle chuti ji lehce osolíme a opepříme.



Listy salátu omyjeme, opatrně osušíme a rozložíme je na talířky. Do základu salátu z celeru a hrušek vmícháme krůtí maso a višně.



Hotový salát servírujeme na listech a přeléváme omáčkou.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masový koktejl s pikantní omáčkou

Zpět na recept