Masový koktejl s pikantní omáčkou

Velice jednoduchý ale lehký salát, který můžeme podávat jako předkrm. Když vynecháme maso,můžeme salát podávat jako přílohu ke grilovanému masu.


3.0123x
25 min

Ingredience

sůl
125 mlsmetana
150 gceler
100 gmajonéza
1 lžícehořčice
2 kshruška
2 lžícecitronová šťáva
8 listůhlávkový salát
mletý černý pepř
250 gkrůtí nářez
150 gvypeckované višně
2 lžícerybízové želé

Postup přípravy

Maso nakrájíme na tenké nudličky. Hrušky oloupeme, zbavíme je jádřinců a nakrájíme na drobné kostičky. Višně necháme okapat. Celer oloupeme, omyjeme, osušíme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Celer, hrušky a citronou šťávu smícháme, aby přísady nezhnědly.



Rybízové želé rozehřejeme, aby bylo tekuté. Při chlazení do něj přimícháme hořčici, majonézu, smetanu a metličkou ze směsi vyšleháme krémovou omáčkou. Podle chuti ji lehce osolíme a opepříme.



Listy salátu omyjeme, opatrně osušíme a rozložíme je na talířky. Do základu salátu z celeru a hrušek vmícháme krůtí maso a višně.



Hotový salát servírujeme na listech a přeléváme omáčkou.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masový koktejl s pikantní omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.