Velice jednoduchý ale lehký salát, který můžeme podávat jako předkrm. Když vynecháme maso,můžeme salát podávat jako přílohu ke grilovanému masu.
sůl | |
125 ml | smetana |
150 g | celer |
100 g | majonéza |
1 lžíce | hořčice |
2 ks | hruška |
2 lžíce | citronová šťáva |
8 listů | hlávkový salát |
mletý černý pepř | |
250 g | krůtí nářez |
150 g | vypeckované višně |
2 lžíce | rybízové želé |
Maso nakrájíme na tenké nudličky. Hrušky oloupeme, zbavíme je jádřinců a nakrájíme na drobné kostičky. Višně necháme okapat. Celer oloupeme, omyjeme, osušíme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Celer, hrušky a citronou šťávu smícháme, aby přísady nezhnědly.
Rybízové želé rozehřejeme, aby bylo tekuté. Při chlazení do něj přimícháme hořčici, majonézu, smetanu a metličkou ze směsi vyšleháme krémovou omáčkou. Podle chuti ji lehce osolíme a opepříme.
Listy salátu omyjeme, opatrně osušíme a rozložíme je na talířky. Do základu salátu z celeru a hrušek vmícháme krůtí maso a višně.
Hotový salát servírujeme na listech a přeléváme omáčkou.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena