Velice jednoduchý ale lehký salát, který můžeme podávat jako předkrm. Když vynecháme maso,můžeme salát podávat jako přílohu ke grilovanému masu.
sůl | |
125 ml | smetana |
150 g | celer |
100 g | majonéza |
1 lžíce | hořčice |
2 ks | hruška |
2 lžíce | citronová šťáva |
8 listů | hlávkový salát |
mletý černý pepř | |
250 g | krůtí nářez |
150 g | vypeckované višně |
2 lžíce | rybízové želé |
Maso nakrájíme na tenké nudličky. Hrušky oloupeme, zbavíme je jádřinců a nakrájíme na drobné kostičky. Višně necháme okapat. Celer oloupeme, omyjeme, osušíme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Celer, hrušky a citronou šťávu smícháme, aby přísady nezhnědly.
Rybízové želé rozehřejeme, aby bylo tekuté. Při chlazení do něj přimícháme hořčici, majonézu, smetanu a metličkou ze směsi vyšleháme krémovou omáčkou. Podle chuti ji lehce osolíme a opepříme.
Listy salátu omyjeme, opatrně osušíme a rozložíme je na talířky. Do základu salátu z celeru a hrušek vmícháme krůtí maso a višně.
Hotový salát servírujeme na listech a přeléváme omáčkou.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.