Masový dort

Tento recept je příjemným překvapením pro ty, co nemusí mít sladké dorty.


5.09x
0

Postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme je do mléka. Necháme je asi 20 minut nasáknout. Pak z nich mléko důkladně vymačkáme. Přidáme nakrájenou anglickou slaninu, očištěné a nasekané houby s pórkem. Slaniny dáme jen část. Vše důkladně zamícháme a necháme uležet.

Vepřové maso nakrájíme na plátky a naklepeme na řízky. Rozklepeme je trochu víc a osolíme je. Dortovou formy dobře vymastíme olejem. Rozložíme do ní naklepané a osolené maso. Nejlépe od středu směrem ven tak, aby vše drželo pohromadě. Maso okořeníme a stejným způsobem vyložíme anglickou slaninou. Stačí vyložit jen dno, ale můžeme i okraje. Pak na maso vyklopíme nádivku a na ni rozložíme zbylé maso tak, aby nádivka nikde nebyla vidět. Plátky masa opět okořeníme.

Troubu předehřejeme na 200 - 250 °C na pečení zespodu. Vložíme masový dort a pečeme asi 45 minut, až je maso akorát a nádivka neteče. Doporučuji bodnout nožem seshora a malinko s ním zakvrdlat. Když poteče štáva, tak nádivka ještě není. Když už nádivka drží trochu tvar a neteče, tak zapneme pečení seshora a počkáme, dokud maso nemá barvu, jaká se nám líbí. Když získá barvu steaku,
tak je to akorát.

Masový dort necháme vychladnout a zdobíme podle fantazie.
user-icon

autor hanďula


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masový dort

Zpět na recept