Masovorýžové kuličky v tomatové šťávě

Chutný řecký recept.


3.0192x
35 min

Postup přípravy

Rajčata musí být opravdu zralá! Sekané suroviny musí být nasekány najemno. Rajčata spaříme, propasírujeme, přidáme dva šálky vody, máslo a povaříme asi 10 minut.

V míse smícháme mleté maso s rýží, cibulkou, vejcem, polovinou petrželky, solí, pepřem a důkladně prohněteme.

Z hmoty tvoříme kuličky velikosti ořechu a vkládáme je do hrnce k rajčatům. Posypeme je zbylou petrželkou, osolíme a jemně opepříme. Omáčku dolijeme horkou vodu tak, aby byly kuličky ponořeny a vaříme na mírném ohni.

Voda by se měla odpařit a kuličky by měly zůstat v husté šťávě.

Teprve pak můžeme masovorýžové kuličky podávat. Při podávání je přeléváme omáčkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masovorýžové kuličky v tomatové šťávě

Zpět na recept