Masové válečky s jogurtovou omáčkou

Rychlá a nenáročná příprava levného pokrmu.


4.312x
20 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 lžícehladká mouka
450 gmleté maso

omáčka

1 špetkacukr
200 mlbílý jogurt
1 kssterilovaná okurka
1 lžícekremžská hořčice
1 lžícejemně sekaná cibule

podle chuti

sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika

podle potřeby

tuk na smažení

Postup přípravy

Česnek oloupeme, utřeme se solí a vmícháme do mletého masa, stejně jako hladkou mouku. Masovou směs ochutíme paprikami a pepřem tak, jak nám to vyhovuje.

Ruce si máčíme ve studené vodě a tvoříme válečky, které smažíme ze všech stran v rozehřátém oleji.

Než se masové válečky osmaží, vmícháme do jogurtu jemně nasekanou cibuli, sterilovanou okurku rozkrájenou na drobounké kostičky, hořčici a podle chuti vše osladíme a osolíme.

Smažené válečky podáváme s bramborem a jogurtovou omáčkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masové válečky s jogurtovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.