Masové špízy

Pochutnejte si na špízech z vepřového a kuřecího masa. Jejich příprava není vůbec složitá.


3.3127x
90 min
1×

Postup přípravy

Maso opláchneme a rozkrájíme na větší kousky, ale ne příliš silné, aby se propekly. Zeleninu očistíme a omyjeme. Papriku nakrájíme na větší kousky, cibuli na silnější kolečka. Klobásy také na kolečka. Na špejle střídavě napichujeme vepřové maso, cibuli, klobásu, papriku a maso kuřecí. Toto pořadí opakujeme a špízy si uděláme libovolně velké. Napíchané špízy pak mašlovačkou potřeme olejem a posypeme kořením. Koření můžete zvolit své oblíbené, nemusí to být pouze koření grilovací. Připravené masové špízy necháme v chladu alespoň 30 minut uležet. Čím déle, tím lépe. Třeba i do druhého dne. Uleželé masové špízy pečeme ve vymaštěném pekáči, dokud maso nezměkne a nezíská barvu a kůrčičku. Doba pečení je asi 60 minut. Během pečení masové špízy obracíme, popřípadě trochou vody podléváme. Upečené masové špízy podáváme s brambory nebo hranolky, chutnají ale i s rýží.
user-icon

autor Dana

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Masové špízy

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena