Masové špízy

Pochutnejte si na špízech z vepřového a kuřecího masa. Jejich příprava není vůbec složitá.


3.3127x
90 min
1×

Postup přípravy

Maso opláchneme a rozkrájíme na větší kousky, ale ne příliš silné, aby se propekly. Zeleninu očistíme a omyjeme. Papriku nakrájíme na větší kousky, cibuli na silnější kolečka. Klobásy také na kolečka.

Na špejle střídavě napichujeme vepřové maso, cibuli, klobásu, papriku a maso kuřecí. Toto pořadí opakujeme a špízy si uděláme libovolně velké.

Napíchané špízy pak mašlovačkou potřeme olejem a posypeme kořením. Koření můžete zvolit své oblíbené, nemusí to být pouze koření grilovací. Připravené masové špízy necháme v chladu alespoň 30 minut uležet. Čím déle, tím lépe. Třeba i do druhého dne.

Uleželé masové špízy pečeme ve vymaštěném pekáči, dokud maso nezměkne a nezíská barvu a kůrčičku. Doba pečení je asi 60 minut. Během pečení masové špízy obracíme, popřípadě trochou vody podléváme.

Upečené masové špízy podáváme s brambory nebo hranolky, chutnají ale i s rýží.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masové špízy

Zpět na recept