Masové placičky v mandlovém těstíčku

Placičky z mletého masa smažené v mandlovém těstíčku podáváme jako teplou chuťovku k vínu nebo pivu.


4.519x
45 min

Postup přípravy

Hovězí zadní maso umeleme a promícháme s mletým vepřovým. Jarní cibulku očistíme a jemně usekáme. Olivy necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Masovou směs osolíme, opepříme, ochutíme kečupem, hořčicí, promícháme s olivami, cibulkou a solamylem.

Z vajec a mouky umícháme těstíčko. Mandle spaříme, oloupeme a nasekáme nahrubo.

Z masové směsi tvoříme placičky nebo šišky, které máčíme v těstíčku, obalujeme v sekaných mandlích a smažíme na oleji dozlatova.

Masové placičky v mandlovém těstíčku můžeme podávat jako chuťovku nebo hlavní pokrm s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masové placičky v mandlovém těstíčku

Zpět na recept