Masové kuličky z Balkánu

Mrkev, hrášek, žampiony, těstoviny a kuličky z mletého masa.


4.115x
60 min
1×

Postup přípravy

Kolínka uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme okapat. Hrášek dáme rozmrazit. Cibule oloupeme a nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a kloboučky rozpůlíme. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme olej a osmahneme slaninu s cibulí.

Mleté maso uhněteme s vejcem, solí i pepřem a v rukou uválíme kuličky. Ke slanině s cibulí přidáme masové kuličky a důkladně je opečeme. Z výpeku všechno vyndáme a osmažíme na něm žampiony a mrkev. Podle chuti osolíme a dochutíme pepřem.

Přilijeme smetanu i vývar a provaříme. Vrátíme masové kuličky i cibuli se slaninou a vše spolu 10 minut provaříme. Nakonec vmícháme v trošce vody rozmíchaný solamyl, hrášek i kolínka a prohřejeme.

Masové kuličky z Balkánu dochutíme a podáváme sypané nasekanou petrželkou.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masové kuličky z Balkánu

Zpět na recept