Masové knedlíčky do polévek a vývarů.
- | sůl |
1 ks | vejce |
1 lžíce | máslo |
1 lžíce | strouhanka |
- | majoránka |
1 lžíce | petržel |
- | pepř |
1 ks | cibulka |
125 g | mleté vařené maso |
Do mletého, nebo jemě nasekaného vařeného, nebo pečeného masa zapracujeme máslo. Přidáme vejce, jemně pokrájenou cibulku, strouhanku, sůl, pepř, majoránku, petrželku nebo celerovou nať a všechno dobře promícháme a prohněteme.
Ze vzniklého těstíčka pak mokrýma rukama tvarujeme menší knedlíčky, které následně přidáme do polévky, nebo vývaru a necháme povařit asi 8 minut.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.