Masové knedlíčky do polévek a vývarů.
- | sůl |
1 ks | vejce |
1 lžíce | máslo |
1 lžíce | strouhanka |
- | majoránka |
1 lžíce | petržel |
- | pepř |
1 ks | cibulka |
125 g | mleté vařené maso |
Do mletého, nebo jemě nasekaného vařeného, nebo pečeného masa zapracujeme máslo. Přidáme vejce, jemně pokrájenou cibulku, strouhanku, sůl, pepř, majoránku, petrželku nebo celerovou nať a všechno dobře promícháme a prohněteme.
Ze vzniklého těstíčka pak mokrýma rukama tvarujeme menší knedlíčky, které následně přidáme do polévky, nebo vývaru a necháme povařit asi 8 minut.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena