Masové hašé s jáhlami

Recept na hašé z libového hovězího masa s jáhlami. Pokrm podáváme v klidovém období při onemocnění slinivky břišní. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.


3.918x
30 min

Ingredience

60 jáhly
1 ksmalá cibule
250 gvařené hovězí maso

podle potřeby

2-3 lžíceolej
vývar
1 hrstčerstvá petrželka

podle chuti

granulovaný česnek
1 lžícekořenící směs Horalka
celý čený pepř

Postup přípravy

Jáhly uvaříme podle návodu na obalu. Uvařené maso nakrájíme na menší kousky a umeleme. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Petrželku omyjeme a nasekáme nadrobno.

Na suché pánvi zvolna opražíme cibulku tak, aby se zatáhla, ale nebyla přismahnutá. Pak vmícháme umleté vařené maso a jáhly, směs ochutíme solí, pepřem, granulovaným česnekem, muškátovým oříškem a kořením Horalka. Vše podlijeme malým množstvím vývaru a za stálého míchání krátce podusíme. Nakonec vmícháme usekanou petrželku, pokrm omastíme kvalitním olejem, krátce prohřejeme, ale již nevaříme.

Hašé z hovězího libového masa a jáhlami podáváme s vařeným bramborem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masové hašé s jáhlami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena