Vaření.czReceptyMasová nádivka s chutí exotiky

Masová nádivka s chutí exotiky

Žemlová nádivka s mletým masem s chutí zázvoru, česneku a exotického koření je výbornou přílohou k pečenému kuřeti.


4.414x
120 min

Ingredience

6-8 stroužkůčesnek
sůl
6 ksvejce
7 ksrohlík
2 lžícečerstvý zázvor
0.5 hrstěčerstvá petrželka
400 gmleté vepřové maso
mletý černý pepř
200 mlkokosové mléko
0.5 lžícečerstvá pažitka
3 ksjarní cibulka s natí
1 lžícemexická kořenící směs

podle potřeby

olej
máslo
strouhanka

Postup přípravy

Mleté maso za stálého míchání krátce podusíme na malém množství oleje a necháme vychladnout. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemná kolečka. Oloupaný česnek a zázvor jemně nastrouháme. Omytou petrželku a pažitku usekáme. Rohlíky nakrájíme na kostky a žloutky oddělíme od bílků. Nakrájené rohlíky zalijeme kokosovým mlékem a necháme chvíli nabobtnat. Pak vmícháme vychladlé maso, žloutky, cibuli, česnek a zázvor. Směs ochutíme kořením, osolíme a necháme v chladu 30 minut rozležet. Je-li směs příliš řídká, můžeme ji zahustit strouhanou houskou. Nakonec vmícháme usekané bylinky a vše zlehčíme bílkovým sněhem. Takto připravenou hmotu přendáme do máslem vymazané formy a pečeme v předehřáté troubě při 200°C dozlatova. Masovou nádivku podáváme teplou jako přílohu k pečeným kuřatům, ale je dobrá i studená se zeleninovými saláty.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masová nádivka s chutí exotiky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena