Masová nádivka s chutí exotiky

Žemlová nádivka s mletým masem s chutí zázvoru, česneku a exotického koření je výbornou přílohou k pečenému kuřeti.


4.414x
120 min

Postup přípravy

Mleté maso za stálého míchání krátce podusíme na malém množství oleje a necháme vychladnout. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemná kolečka. Oloupaný česnek a zázvor jemně nastrouháme. Omytou petrželku a pažitku usekáme. Rohlíky nakrájíme na kostky a žloutky oddělíme od bílků.

Nakrájené rohlíky zalijeme kokosovým mlékem a necháme chvíli nabobtnat. Pak vmícháme vychladlé maso, žloutky, cibuli, česnek a zázvor. Směs ochutíme kořením, osolíme a necháme v chladu 30 minut rozležet. Je-li směs příliš řídká, můžeme ji zahustit strouhanou houskou. Nakonec vmícháme usekané bylinky a vše zlehčíme bílkovým sněhem.

Takto připravenou hmotu přendáme do máslem vymazané formy a pečeme v předehřáté troubě při 200°C dozlatova.

Masovou nádivku podáváme teplou jako přílohu k pečeným kuřatům, ale je dobrá i studená se zeleninovými saláty.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masová nádivka s chutí exotiky

Zpět na recept