Vaření.czReceptyMaso v petrželovém kabátě

Maso v petrželovém kabátě

Vepřová plec pečená se směsí strouhanky, hořčice, česneku a petrželky. Labužníci mohou použít i celý barevný pepř.


2.9557x
120 min

Postup přípravy

Maso potřeme ze všech stran solí, pepřem a hořčicí. Stejně vhodná je jak plnotučná, tak nějaká pikantnější. Část hořčice promícháme asi s deseti lžícemi strouhanky, nasekanou petrželkou a prolisovaným česnekem a tymiánem. Do pekáče, který jsme vytřeli olejem vložíme maso. Povrch masa potřeme strouhankovou směsí a dáme do rozpálené trouby péct asi na 1.5 hodiny. Chvílemi podléváme vodou a vypečenou šťávou. Pečeni přitom propícháme na několika místech, jakmile z ní začne téci světlá šťáva, je maso hotové. Maso necháme ještě chvíli odpočinout, potom ho opatrně naporcujeme a podáváme s bramborem nebo salátem.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Maso v petrželovém kabátě

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena