Maso v petrželovém kabátě

Vepřová plec pečená se směsí strouhanky, hořčice, česneku a petrželky. Labužníci mohou použít i celý barevný pepř.


2.9557x
120 min

Postup přípravy

Maso potřeme ze všech stran solí, pepřem a hořčicí. Stejně vhodná je jak plnotučná, tak nějaká pikantnější. Část hořčice promícháme asi s deseti lžícemi strouhanky, nasekanou petrželkou a prolisovaným česnekem a tymiánem. Do pekáče, který jsme vytřeli olejem vložíme maso. Povrch masa potřeme strouhankovou směsí a dáme do rozpálené trouby péct asi na 1.5 hodiny. Chvílemi podléváme vodou a vypečenou šťávou. Pečeni přitom propícháme na několika místech, jakmile z ní začne téci světlá šťáva, je maso hotové. Maso necháme ještě chvíli odpočinout, potom ho opatrně naporcujeme a podáváme s bramborem nebo salátem.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maso v petrželovém kabátě

Zpět na recept