Maso strýce Pepana

Recept na maso se žampiony, koňakem a volským okem.


4.17x
60 min
1×

Postup přípravy

Suroviny navolíme podle osob a možností - prostě přiměřeně.

Libové plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce.

Plátky masa osmažíme na másle, vyjmeme, do tuku vložíme očištěné nakrájené žampiony, osolíme a krátce osmahneme. Vrátíme maso, zalijeme červeným vínem, přidáme lžíci kečupu a dusíme.

Na druhé pánvi připravíme podle počtu porcí připravíme volská oka, která poprášíme paprikovou vegetou.

Maso se žampiony dáme na talíř, zakápneme koňakem, navrch položíme volské oko a ozdobíme petrželkou kudrnkou.

Maso strýce Pepana podáváme buď s hranolky nebo s čerstvým chlebem.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maso strýce Pepana

Zpět na recept