Maso strýce Pepana

Recept na maso se žampiony, koňakem a volským okem.


4.17x
60 min
1×

Ingredience

100 gmáslo
300 gžampiony
1-2 dlčervené víno
1-2 lžícepikantní kečup

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
papriková vegeta

podle potřeby

vejce
koňak
hladká mouka
vepřové nebo telecí maso

na ozdobu

petrželka kudrnka

Postup přípravy

Suroviny navolíme podle osob a možností - prostě přiměřeně. Libové plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce. Plátky masa osmažíme na másle, vyjmeme, do tuku vložíme očištěné nakrájené žampiony, osolíme a krátce osmahneme. Vrátíme maso, zalijeme červeným vínem, přidáme lžíci kečupu a dusíme. Na druhé pánvi připravíme podle počtu porcí připravíme volská oka, která poprášíme paprikovou vegetou. Maso se žampiony dáme na talíř, zakápneme koňakem, navrch položíme volské oko a ozdobíme petrželkou kudrnkou. Maso strýce Pepana podáváme buď s hranolky nebo s čerstvým chlebem.
user-icon

autor konko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Maso strýce Pepana

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena