Maso se sardelí

Na tento recept se musíme připravit dva dny dopředu naložením masa. Výsledek je velmi chutný.


2.977x
60 min

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na proužky a maso jí protkneme. Vetřeme do něj celou sardelovou pastu a uložíme na dva dny do lednice proležet.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Špek nakrájíme na nudličky.

Na hlubší pánvi rozpustíme špek, přidáme cibuli a osmahneme dorůžova. Na připravený základ vložíme maso a opečeme jej ze všech stran. Podlijeme troškou vody a zakryté dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme kysanou smetanou, ve které jsme si rozmíchali mouku a vše dochutíme citronovou šťávou.

Maso nakrájíme na plátky a vrátíme zpět do omáčky k prohřátí.

Maso se sardelí servírujeme s knedlíkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maso se sardelí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.