Maso s kysaným zelím

Recept na chutnou směs zelí, masa a uzenin. Takto připravená směs vydrží delší dobu a můžeme ji ohřívat ke knedlíkům nebo bramborám.


5.07x
120 min

Ingredience

3 dkgslanina
1 kscibule
2 ksjablko
5 dkgsádlo
10 dkgsalám
0.25 lvíno
0.5 kostkymasox
2 lžícevodka
1 lžícehladká mouka
2 lžícerajský protlak
1 kgkysané zelí
0.5 kgpečené nebo vařené maso

Postup přípravy

Kysané zelí propereme, spaříme a přecedíme. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Různé druhy pečeného či vařeného masa a uzenin (měkký salám, vuřty apod.) rozkrájíme na malé kousky. Můžeme použít drůbež nebo i zvěřinu. Jablka pokrájíme na kostičky. Nakrájenou slaninu vyškvaříme, přidáme sádlo, cibuli a zpěníme ji dozlatova. Potom přidáme mouku a připravíme tmavší jíšku. Přidáme zelí, přilijeme víno, vodku, trochu vývaru z masoxu, rajský protlak a důkladně promícháme. Do kastrolu (v původním receptu byl hliněný, ale ten nemám) dáme vrstvu připraveného zelí, na ni vrstvu různých druhů masa a uzenin. Dále rozložíme na vrstvu pokrájená jablka, navlhčíme bílým nebo červeným vínem a vrstvíme do upotřebení všech surovin. Potom hrnec přiklopíme těsnou pokličkou a zvolna dusíme, až zelí změkne. Při dušení kastrolem občas zatřepeme. Maso s kysaným zelím můžeme podávat s knedlíky, brambory nebo s chlebem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Maso s kysaným zelím

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Polská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena