Maso Rumburak

Recept na zapečené mleté maso s jogurtovo-kečupovou omáčkou.


4.213x
45 min

Postup přípravy

Na hlubší pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso s grilovacím kořením (možno použít jiné koření používané k pečení masa). Vše osmahneme 5 - 10 minut. Sýr nastrouháme.

Zatím si připravíme omáčku - v hrnci smícháme bílý jogurt , ostrý kečup a vejce, vše pořádně promícháme do hladké omáčky.

Opečené maso vložíme do vymazaného pekáčku vysypaného strouhankou, posypeme 1/2 nastrouhaného sýru, zalijeme omáčkou a dosypeme zbylý sýr. Maso Rumburak zapékáme v troubě na teplotu používanou k pečení masa. Maso Rumburak pečeme, dokud se na povrchu neutvoří tvrdá opečená kůrka.

Maso Rumburak podáváme s vařenými brambory. Místo mletého masa lze použít např. mraženou kuřecí sekanou, nebo nastrouhaný salám Junior, ale v dvojnásobném množství.
user-icon

autor Dandík


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maso Rumburak

Zpět na recept