Máslové rohlíčky

Rohlíčky, které se přímo rozplývají na jazyku a ve formě koláčků by se osvědčily i na svatbě.


4.625x
60 min
2×

Postup přípravy

Mléko lehce zahřejeme, přidáme do něj dvě lžíce mouky, 2 kostky cukru a do této směsi rozdrobíme droždí. Rozmícháme dohladka a necháme vzejít. Kvásek poté zpracujeme spolu s máslem, vejcem, moukou a špetkou soli do hladkého těsta a ihned budeme zpracovávat.

Máslové těsto si rozdělíme na 10 přibližně stejných dílů. Každý rozválíme na tenkou kulatou placku a radýlkem rozkrojíme na 8 trojúhelníčků. Na širší stranu každého z nich dáme náplň. Ať už si vybereme jakoukoliv, dáme ji do mikrotenového sáčku a ustřihneme roh, aby se nám hezky dávkovala.

Každý máslový rohlíček pak zatočíme a dotvarujeme. Přendáme na pečící papír a budeme péci na sucho při asi 180 °C, dokud nezezlátnou.

Rozpustíme si máslo a smícháme s rumem. Touto směsí potřeme upečené a ještě horké máslové rohlíčky, hned poté je obalíme v moučkovém cukru s vanilkovým.

Máslové rohlíčky můžeme jíst ihned nebo studené. Nejlepší jsou ale vlažné.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Máslové rohlíčky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká