Připravíme si vodní lázeň. Horní nádoba se nesmí dotýkat vody, aby se nám vejce nesrazila. Do vodní lázně dáme žloutky a cukr a pomalu vyšleháváme asi 3 minuty. Pomalu zašleháme víno Marsala a povaříme za stálého šlehání 10 - 15 minut, dokud žloutky nedosáhnou teploty 140 °C. Dáváme pozor, aby se nesrazily.
Poté dáme krém zchladit do lednice.
Vyšleháme šlehačku a smícháme ji s vychlazeným krém dohromady.
Krém zabaglione podáváme s lesním ovocem a mascarpone, posypané čokoládovými hoblinami.
Komentář k receptu Mascarpone zabaglion s lesními plody
Šlehat na vodní lázni až do 140 stupňů Celsia? No to si ještě užijeme zábavy.
Předpokládám, že jde o překlad z angličtiny a že tam bylo 140 stupňů Fahrenheita, to by celkem dávalo smysl - to je 60 stupňů Celsia, to je rozumná teplota na zahřívání žloutků.