Martinčin opilý dort

Recept na studený ovocný dezert nejen k oslavám.


4.86x
0

Postup přípravy

Lučinu utřeme s oběma cukry a dáme do lednice ztuhnout. Podle chuti můžeme vmíchat i žloutek. Konzervu ovoce otevřeme, ovoce slijeme a necháme okapat.

Uvaříme si silnou tureckou kávu a hrneček jí odebereme. Vlijeme do ní griotku, promícháme a lehce v ní namáčíme piškoty, které klademe do dortové formy. Na piškoty rozetřeme část krému, poklademe částí ovoce a takto střídáme vrstvy do vyčerpání. Poslední by měly být piškoty nebo krém. Dort zatížíme a uložíme do lednice nebo chladné místnosti, kde jej necháme do druhého dne ztuhnout.

Martinčin opilý dort nakrájíme a můžeme podávat. Vřele k němu doporučuji šlehačku.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Martinčin opilý dort

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká