Na omáčku nakrájíme 80% čokoládu na kousky, rozpustíme ji a necháme vychladnout.
Přidáme měkké máslo a třeme, až vznikne jednolitá hmota. Postupně zašleháme jednotlivá vejce a vanilkovou dřeň.
Malou pudinkovou formu vyložíme průsvitnou fólií a naplníme čokoládovou hmotou. Marquise dáme přes noc do chladničky.
Druhý den si připravíme anglický krém. Ušleháme žloutky s cukrem, až vznikne pěna. Svaříme mléko a odstavíme ze sporáku. Žloutkovou pěnu vložíme do horké vodní lázně, šleháme a pozvolna přiléváme mléko. Stále šleháme a necháme 1x přejít varem. Anglický krém ihned vyjmeme z lázně a šleháme dalších 5 minut. Necháme vychladnout.
Marquise nakrájíme, přelijeme anglickým krémem a ihned podáváme.