Marokánky se smetanou

Výborné cukroví pro každou příležitost.


4.526x
45 min
2×

Postup přípravy

Plech vyložíme pečícím papírem a potřeme jej máslem. Mandle a kandované ovoce nasekáme. Mouku prosejeme. Troubu předehřejeme na 160 °C. V hrnci přivedeme za občasného míchání k varu smetanu, cukr a med. Do vroucí směsi přidáme mandle s kandovaným ovocem. Základ chvíli povaříme, sejmeme z plotny. Vmícháme prosátou mouku a důkladně zpracujeme. Z těsta klademe pomocí lžíce na plech hromádky. Plech vložíme do trouby a pečeme dozlatova. Upečené marokánky se smetanou necháme vychladnout a poté je přeléváme roztopenou čokoládou. Marokánky necháme ztuhnout a můžeme se do nich pustit.
user-icon

autor laura


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marokánky se smetanou

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena