Marokánky se smetanou

Výborné cukroví pro každou příležitost.


4.526x
45 min
2×

Postup přípravy

Plech vyložíme pečícím papírem a potřeme jej máslem. Mandle a kandované ovoce nasekáme. Mouku prosejeme. Troubu předehřejeme na 160 °C.

V hrnci přivedeme za občasného míchání k varu smetanu, cukr a med. Do vroucí směsi přidáme mandle s kandovaným ovocem. Základ chvíli povaříme, sejmeme z plotny. Vmícháme prosátou mouku a důkladně zpracujeme.

Z těsta klademe pomocí lžíce na plech hromádky. Plech vložíme do trouby a pečeme dozlatova.

Upečené marokánky se smetanou necháme vychladnout a poté je přeléváme roztopenou čokoládou. Marokánky necháme ztuhnout a můžeme se do nich pustit.
user-icon

autor laura


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marokánky se smetanou

Zpět na recept