Marokánky s pařížskou šlehačkou

Klasické marokánky "ochucené" pařížskou šlehačkou.


4.311x
60 min
1×

Ingredience

50 gmáslo
50 grozinky
5 lžiccukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
5 lžicdětská krupička
150 gmandlové hranolky
250 mlpařížská šlehačka
100 gbarevné kandované ovoce

na potření

100 gčokoládová poleva

Postup přípravy

Mandlové hranolky nasekáme, rozinky a kandované ovoce překrájíme na menší kousky.

Smícháme pařížskou šlehačku, rozměklé máslo, krupičku a oba druhy cukru. Ve vodní lázni zahříváme, až směs začne houstnout. Provaříme a přidáme mandle, kandované ovoce i rozinky. Hustou směs dobře promícháme a necháme 10 minut chladnout.

Na plech vyložený pečícím papírem lžičkou ze směsi nanášíme hromádky, které mírně rozetřeme na placičky.

Marokánky pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 10 - 15 minut, záleží na velikosti placek.

Vychladlé marokánky sundáme z plechu a po spodní straně je potřeme čokoládou. Marokánky s pařížskou šlehačkou necháme 10 dnů rozležet v uzavřené krabici.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marokánky s pařížskou šlehačkou

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena