Marinovaný kuřecí steak

Marinované kuřecí steaky ze stehenních kuřecích řízků nejlépe chutnají s opečeným bramborem a polníčkem.


4.323x
45 min

Postup přípravy

Stehenní kuřecí řízky omyjeme, osušíme a lehce osolíme. Potom maso potřeme marinádou a necháme asi 2 hodiny rozležet v chladu. Marinádu připravíme promícháním všech surovin uvedených pro přípravu marinády. Nať jarní cibulky omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.

Marinované kuřecí steaky vyjmeme z marinády a zprudka opečeme z obou stran na malém množství oleje. Pak maso podlijeme vínem a vývarem a asi 2 minuty povaříme. Nyní steaky odstavíme z tepla, posypeme cibulovou natí, zakryjeme je poklicí a necháme další 3 minuty odležet.

Marinované kuřecí steaky rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme vypečenou šťávou, posypeme polníčkem a podáváme s opečeným bramborem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marinovaný kuřecí steak

Zpět na recept