Marinované žampiony po řecku

Recept z řecké kuchyně na velmi chutně naložené houby.


5.04x
30 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
1 kscibule
1 kscitron
1 lžičkaoregano
700 gžampiony

podle chuti

sůl
mletý zelený pepř

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Malé žampiony otřeme hadříkem, odřízneme dřevnaté kousky nožiček. Kloboučky žampionů necháme v celku. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

Dno velké pánve vymažeme olejem, aby se vytvořila tenká vrstva. Přidáme houby a za častého míchání dusíme, až houby pustí šťávu a ta se začne vypařovat. Od tohoto okamžiku se houby začnou smažit a hnědnout. Vsypeme cibuli, když cibulka zezlátne, zasypeme oreganem a zeleným pepřem, podle chuti osolíme. Směs sejmeme z plotny.

Po lžících dáváme houby do zavařovací sklenice, přidáme trochu citronové šťávy, oloupaný česnek a tolik oleje, aby šťáva houby do vršku pokryla.

Marinované žampiony po řecku uložíme na 24 hodin do lednice, občas zamícháme a až po této době podáváme jako chuťovku či přílohu k nejrůznějším pokrmům.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marinované žampiony po řecku

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Řecká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.