Jemné vepřové řízky s tenkou krustičkou podáváme s teplým hráškem a sázeným vejcem.
Hodnocení
4.2
/ 5 (101x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Podle potřeby
Olej
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Ostatní
Vejce2 ks
Máslo1 lžíce
Jarní cibulka2 ks
Vepřová kýta4 plátky
Hrášek sterilovaný400 g
Marináda
Vejce4 ks
Solamyl1 lžíce
Majonéza100 ml
Sójová omáčka1 lžíce
Postup přípravy
Maso omyjeme, osušíme, naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Cibulku očistíme a velice jemně nasekáme. Hrášek necháme okapat.
Marináda: Vejce rozšleháme s majonézou, sójovou omáčkou a solamylem v krém. Do takto připravené marinády vložíme plátky masa a necháme do druhého dne rozležet.
Na horkém oleji osmažíme plátky vepřových řízků doměkka, vyjmeme z výpeku a uchováme na teple.
Do výpeku přidáme lžíci másla, na kterém necháme zpěnit jemně usekanou cibulku. Potom vmícháme okapaný hrášek a vše krátce prohřejeme.
Na jiné pánvičce nebo lívanečníku připravíme sázená vejce.
Marinované vepřové plátky podáváme s teplým hráškem a sázeným vejcem. Vhodnou přílohou jsou hranolky, pečené nebo vařené brambory.
400g kuřecí maso,2 m.lžičky woršestr,2m.lžičky sojová om.,3 v.lžíce solamyl,půl m.lžičky pepř ml.,1 m.lžička soli, 2 vejce, 1 cibule Postup: maso nakrájíme na tenké nudličky,cibuli na jemno,přidáme další přísady a necháme do druhého dne uležet. Pak upečeme na rozpáleném tuku placku,asi 5 min.na každé straně. Podáváme s bramborem ,nebo s chlebem a zeleninou.
jakub.kodytek
Mnˇamka
Také si myslím že to je výborné.Zkusím v neděli,ale budu muset jet do BILLY 3 km koupit tu cibulku .Ale už se těším jak si pochutnáme.Ahojky Alena F.
March
Mňam:o)
Dneska jsem vyzkoušela udělat kotlety podle Vašeho receptu a jsou výborné.Recept snadný a výsledek vynikající.
meruna
Re: správné hodnocení
Díky, to je vpořádku, hlavně že vám chutnalo, ráda tento pokrm připravuji a má úspěch. Klidně ho vyzkoušejte i z kuřátka.. :o)) zdravím Jarka. P.