Marinované vepřové kotlety

Recept z vepřového masa.


4.520x
0

Ingredience

0.3 lžičkysůl
2 ksvepřová kotleta bez kosti

marináda

3 stroužkyčesnek
1 ksvejce
0.3 lžičkymletý bílý pepř
1 lžícesójová omáčka
0.3 lžičkymletý černý pepř
1 lžícefrancouzská pálivá hořčice

podle potřeby

olej

Postup přípravy

Vepřové kotlety naklepeme, osolíme a naložíme do marinády. Marinádu si připravíme z vyšlehaného vajíčka, které ochutíme pepřem, sójovou omáčkou, hořčicí a prolisovaným česnekem.

Naložené maso uložíme do uzavíratelné nádoby nebo misku přikryjeme alobalem a dáme do lednice na 1 - 2 dny odležet.

Marinované vepřové kotlety pak už jen osmahneme na troše oleje. Smažíme z obou stran, spíše za mírné teploty, aby maso dostatečně změklo a osmahlo se dozlatova.

Marinované vepřové kotlety podáváme s brambory na jakýkoliv způsob, případně přidáme pečivo a čerstvou zeleninu.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marinované vepřové kotlety

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.