Marinované krůtí medailonky

Krůtí medailonky v marinádě na indický způsob podáváme s rýží.


4.5122x
45 min
18×

Ingredience

400 gkrůtí prsa

marináda

3 lžíceolej
3 lžícesójová omáčka
0.5 lžičkyčerstvě mletý černý pepř
3 lžičkyvčelí med
1 lžičkajemné kari koření

podle potřeby

olej
vývar

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme marinádu. Olej zahřejeme, vmícháme kari, sójovou omáčku, mletý pepř a v této směsi rozpustíme včelí med. Nevaříme. Necháme vychladnout.

Krůtí prsa nakrájíme na menší řízečky asi 1cm vysoké, které omyjeme, osušíme a zlehka naklepeme. Vložíme do marinády a necháme 2 hodiny odležet.

Maso vyjmeme z marinády, osušíme a prudce z obou stran opečeme dorůžova. Podlijeme asi 1dl vývaru a marinádou, poté ještě 15 - 20 minut povaříme.

Na nahřátých talířích krůtí medailonky přelijeme hustou omáčkou, posypeme natí jarní cibulky a podáváme s rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marinované krůtí medailonky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena