Marinované kotlety

Chystáte zahradní párty? Připravte si den předem jednoduché, ale i tak vynikající marinované kotlety.


4.113x
0

Ingredience

4 kgvepřová kotleta

marináda

3-4 dlolej
2 dlpivo
1 balíčekgrilovací koření
1 balíčekkoření na steak

na potření

dijonská hořčice

Postup přípravy

Kotletu dáme asi na hodinu do mrazničky trochu namrazit, aby se maso lépe krájelo. Potom maso ostrým nožem nakrájíme na plátky a jemně je poklepeme. Nachystáme si mísu, olej a roztrhneme sáčky s kořením. Na dno mísy nalijeme nepatrnou vrstvu oleje a nasypeme trochu koření. Vložíme 2 - 3 plátky masa a posypeme ho trochou koření z druhého sáčku. Zakápneme olejem, opět vložíme 2 - 4 plátky masa a posypeme kořením z prvního sáčku. Takto pokračujeme až do vypotřebení masa i veškerého koření. Pokud koření zbude, nasypeme jej nahoru. Záleží na použitém koření, ale není potřeba solit. Povrch plátků kotlety pokapeme olejem, který necháme volně stéci. Mísu přikryjeme potravinovou fólií a dáme do lednice přes noc marinovat. Než půjdeme spát, maso v míse "promícháme". Druhý den ráno jednotlivé plátky masa opět přerovnáme. A stejně tak i v poledne. Asi hodinu před grilováním přidáme do marinády pivo (můžeme i vynechat) a maso přerovnáme. Potom už jen stačí rozpálit gril nebo udělat oheň. Podle vlastní chuti necháme grilovat a můžeme se pochlubit přátelům skvělou lahůdkou. Marinované kotlety podáváme s chlebem, pikantní hořčicí, čerstvou zeleninou a sklenicí oroseného piva.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Marinované kotlety

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena