Nejprve si nachystáme marinádu. Do oleje vmícháme kečup, chilli, nastrouhaný zázvor, med, prolisovaný česnek, sůl a pepř a necháme chvíli odstát.
Dále si nachystáme kuřecí křidélka, odřízneme špičky (já je pak používám do vývaru) a rozdělíme křidélko v kloubu. Stačí ostrým nožem najít správné místo, není třeba moc síly.
Naporcovaná křidélka pořádně rukama promasírujeme s marinádou. Musíme je nechat odležet alespoň dvě hodiny (ideálně přes noc) v chladničce. Před pečením či grilováním necháme křidélka znovu dosáhnout pokojové teploty, pokud jsme je měli v chladu.
Pokud budeme péct křidélka v troubě, troubu předehřejeme na 180 °C. Křidélka rozložíme na plech vyložený papírem na pečení. Pokud jich máme hodně, můžeme je vedle sebe i trochu namačkat, protože se trochu spečou, ale vždy jen v jedné vrstvě, aby měla stejnou šanci se propéct.
Křidélka pečeme 30 - 40 minut a na závěr můžeme 3 - 4 minuty grilovat. Hotová křidélka mají zlatavou barvu s tmavšími chutnými místečky připečenými z grilu a jdou tak snadno od kosti, že se dají jíst rukama.
Na grilu pečeme, dokud křidélka nezačnou mít tu správnou lehce připečenou křupavou kůrku. Při grilování často otáčíme, aby se dobře propekla uvnitř. Můžeme potírat zbytkem marinády nebo pivem, abychom prodloužili pečení a zabránili ožehnutí plameny.
Marinovaná pikantní kuřecí křidélka podáváme jako výbornou pochoutku s různými přílohami podle chuti.