Marinovaná kuřecí prsa

Velice jednoduchý recept vhodný k letnímu grilování.


3.812x
60 min
2×

Ingredience

5 kskuřecí prsa

marináda

1 lžícecukr
2 stroužkyčesnek
1 ksvelká cibule
0.5 hrnkucitronová šťáva
1 hrneksvětlé pivo
1 lžíceworcesterská omáčka
argentinské grill koření

na potření

grilovací koření
2 lžíceolivový olej
čerstvá bazalka
sušené oregano

Postup přípravy

Nejdříve si nožem očistíme kuřecí prsa, která dáme na 10 minut do mrazáku ztuhnout. Poté je podélně rozřežeme a získáme tak z jednoho prsa dvě. K tomu si připravíme marinádu. Do středně velkého hrnce nasekáme cibuli nadrobno, přidáme prolisovaný česnek, lžíci cukru a zalijeme pivem, citronovou šťávou a worcesterskou omáčkou. Podle chuti můžeme přisypat Argentinské grilovací koření. Maso vymácháme v marinádě a vložíme do hrnce s marinádou. Přikryjeme pokličkou a necháme 24 hodin odležet. Druhý den vyndáme maso z lednice a papírovým ubrouskem se zbavíme zbytků marinády. Maso tím také vysušíme. Dále jej necháme 15 minut odležet. Těsně před grilováním si připravíme na maso tzv. potěrku, která se skládá z grilovacího koření, bazalky, oregana a olivového oleje. Nakonec si připravíme dobře rozpálený gril a maso na něj klademe, otáčíme podle potřeby cca 4x, během grilováni jej asi 3x z každé strany potřeme připravenou potěrkou. Marinovaná kuřecí prsa servírujeme společně s grilovanými bramborami zabalenými do alobalu. K masu můžeme použít jakýkoli dip či omáčku.
user-icon

autor DejF

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Marinovaná kuřecí prsa

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena