Nejprve odměříme sypké ingredience a nastrouháme čokoládu Margot. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků ušleháme sníh. Žloutky v míse utřeme s cukrem do pěny. Přidáme mléko, olej, nastrouhanou čokoládou, mouku s kypřícím práškem. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
Buchtu pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem asi 20 minut při 180 °C.
Během pečení si připravíme krém. Cukr utřeme s máslem, přidáme zakysanou smetanu, vanilkový cukr, krémový sýr (lučina) a 1/2 čokoládového pudinku.
Margot buchtu vyndáme z trouby a natřeme na ni krém, poklademe ovocem (například mandarinkami, banánem apod.), opět vložíme do trouby a dopečeme 10 - 15 minut. Vychladlý moučník posypeme nastrouhanou čokoládou.
Margot buchtu s čokoládou a ovocem nakrájíme a podáváme ke kávě nebo čaji.