Marcipánový dort

Dvoupatrový jahodový dort s krémem a potažený marcipánem.


4.130x
90 min
2×

Postup přípravy

Upečeme si dvě kulaté piškotové těsta, jedno menší. Z mouky, prášku do pečiva, mléka, cukru, másla a vajec uděláme hladké těsto. Dáme do vymazané formy a dáme upéct první piškot. Pečeme na 180 °C. Po upečení necháme vychladnout a mezitím upečeme druhý piškot.

Vychladlý piškot 2x rozřízneme (podélně). Naplníme čokoládovým krémem a nakrájenými plátky jahod. Tak uděláme i druhý piškot. Nakonec uděláme marcipán ze sušeného mléka, salka, oleje, mandlové esence, vody a cukru. Vyválíme větší kulaté placky, aby byly i přes okraj těsta. Těsta potřeme zbylým krémem a přiložíme marcipánovou placku a uhladíme prsty namočenými ve vodě. Obě těsta po potažení dáme na sebe tak, že vrch většího potřeme krémem o velikosti toho menšího a přilepíme na sebe. Zdobíme krémem, do kterého můžeme přidat potravinářské barvivo.

Pokud nám zbude marcipán, uděláme si z něj třeba růžičky, zvířátka nebo jen vykrajujeme tvary.
user-icon

autor pajulana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marcipánový dort

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Recepty na svatbu