Marcipánový dort

Dvoupatrový jahodový dort s krémem a potažený marcipánem.


4.130x
90 min
2×

Ingredience

poleva

1 lžíceolej
1 plechovkasalko
3 kapkymandlová esence
400 gsušené plnotučné mléko

těsto

2 ksvejce
100 gmáslo
150 mlmléko
1 balíčekprášek do pečiva
200 gcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
300 ghladká mouka

krém

200 gmáslo
150 dlcukr moučka
1 balíčekčokoládová poleva

podle potřeby

voda
jahody
cukr moučka

Postup přípravy

Upečeme si dvě kulaté piškotové těsta, jedno menší. Z mouky, prášku do pečiva, mléka, cukru, másla a vajec uděláme hladké těsto. Dáme do vymazané formy a dáme upéct první piškot. Pečeme na 180 °C. Po upečení necháme vychladnout a mezitím upečeme druhý piškot. Vychladlý piškot 2x rozřízneme (podélně). Naplníme čokoládovým krémem a nakrájenými plátky jahod. Tak uděláme i druhý piškot. Nakonec uděláme marcipán ze sušeného mléka, salka, oleje, mandlové esence, vody a cukru. Vyválíme větší kulaté placky, aby byly i přes okraj těsta. Těsta potřeme zbylým krémem a přiložíme marcipánovou placku a uhladíme prsty namočenými ve vodě. Obě těsta po potažení dáme na sebe tak, že vrch většího potřeme krémem o velikosti toho menšího a přilepíme na sebe. Zdobíme krémem, do kterého můžeme přidat potravinářské barvivo. Pokud nám zbude marcipán, uděláme si z něj třeba růžičky, zvířátka nebo jen vykrajujeme tvary.
user-icon

autor pajulana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marcipánový dort

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Recepty na svatbu

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena