Připravte si doma vlastní marcipánovou hmotu, ať již jen na chuť, nebo na ozdobu zákusků a dortů.
Hodnocení
3.8
/ 5 (1118x)
Doba přípravy
15 min
Chutnalo
8x
Ingredience
Ostatní
Bílek1 ks
Cukr moučka120 g
Sladké mandle120 g
Postup přípravy
Mandle spaříme, oloupeme a velmi jemně nakrájíme.
Smícháme je s cukrem a přidáme vidličkou napěněný bílek. Třeme, dokud nevznikne vláčná hmota. Je-li řídká, přidáme cukr, v opačném případě ještě trochu bílku.
Hotovou hmotu vyválíme do válečku, zabalíme do potravinářské fólie a uchováváme v chladu.
Pak z marcipánu podle potřeby a fantazie tvarujeme různé tvary.
jo jo jo to je dobrý...já se teď vdávala a potravinářské barvivo jsem používala normálně..je to daleko pestřejší a chuť se nezmění
Ellen
a dalo by se do tej hmotu po zatuhnutí vmíchat potravinářské barvivo aby to nebyla jen pořád bílá
14carmen14
já si taky dělala svůj marcipan a pomuže to když ho date do ledničky tak na pul hodky na hodku a přikrit alobalem
M.Londýn
dobrej recept to je
Myslím, že pro začáteční první pokus s marcipánem je tohle dobrý recept. Hlavně, že to je recept s mandlemi! Spousta lidí ani netuší, že do hmoty s názvem marcipán se dávají mandle. Často se marcipán zaměňuje s fondánem, s mléčnou hmotou, případně s různými matlanicemi, které sice fungují dobře při potahování zákusků, ale s marcipánem nemají společného vůbec nic...