Mandlový perník

Tento moučník bude ozdobou každého svátečního stolu. Je to však kalorická bomba a připravit těsto je nutné den dopředu.


3.0132x
90 min

Postup přípravy

Citron spaříme, osušíme a kůru z něj nastrouháme. Mandle oloupeme, spaříme a nasekáme nebo umeleme. Pistácie nasekáme. Med, cukr a tuk zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Po vychladnutí vmícháme nastrouhanou citronovou kůru, vejce, kakao a perníkové koření. Přidáme prášek do perníku, mouku, 2 polévkové lžíce vody a vše dobře promícháme. Na konec přidáme mandle, těsto lehce prohněteme a necháme alespoň 12 hodin uležet. Druhý den těsto znovu prohněteme, rozprostřeme na vyložený plech pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme při 175°C přibližně 20 až 30 minut. Mandlový perník necháme vychladnout. Moučkový cukr smícháme se 4 až 5 lžícemi vody, vymícháme do hladké polevy. Tou potřeme vychladlý mandlový perník a ozdobíme jej sekanými pistáciemi a koktejlovými třešněmi.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Mandlový perník

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena