Celá vejce ušleháme s cukrem do husté světlé pěny. Přidáme mouku, najemno nastrouhané mandle a opatrně promícháme. Jako poslední zlehka vmícháme rozpuštěný tuk.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy (26 cm) a vložíme do mírně předehřáté trouby. Korpus pečeme asi 45 minut na 165 °C. Upečený korpus necháme ve formě mírně vychladnout, pak jej opatrně vyklopíme, až zcela vychladlý vodorovně dvakrát rozkrojíme.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který za stálého míchání ve studené vodní lázni vychladíme. Do krému přidáme na plátky nakrájené máslo a vyšleháme na hladký krém. Pozor, krém i máslo musí mít stejnou teplotu, jinak se krém srazí! Nakonec zašleháme tuhou šlehačku ze smetany.
Krém si rozdělíme na tři díly. Jednotlivé vrstvy korpusu jemně potřeme marmeládou (linecká), potřeme díly krémy a slepíme k sobě. Zbylým krémem potřeme strany i povrch dortu a ze zbytku povrch ozdobíme krémovými hvězdičkami. Do každé hvězdičky dáme kousek ořechu a mandlový krémový dort uložíme do chladničky nejméně na 2 hodiny rozležet a zatuhnout.