Mandlový jahodový dort

Další variace na jahodový dort. Tentokrát si jako základ upečeme mandlový korpus. Recept je jednoduchý.


3.79x
60 min
1×

Postup přípravy

Dortovou formu o průměru 24 cm vymažeme tukem a vysypeme moukou.

Žloutky s polovinou cukru a máslem utřeme do pěny, bílky se zbytkem cukru ušleháme do pevného sněhu. Do utřeného másla vmícháme mouku, mandle a nakonec zlehka přidáme vyšlehaný sníh z bílků.

Těsto na mandlový jahodový dort vlijeme do formy a pečeme při 160 °C asi 35 minut. Upečený korpus necháme vychladnout, pak vyklopíme.

Formu umyjeme, potřeme olejem, vysypeme moučkovým cukrem a vložíme zpět korpus. Polovinu jahod rozmixujeme, želatinu připravíme podle návodu, zbylé jahody nakrájíme na kousky.

Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozmixovanými jahodami, vmícháme želatinu a ihned vlijeme na korpus. Mandlový jahodový dort necháme v ledničce ztuhnout, poklademe nakrájenými jahodami a na ně nalijeme dortové želé připravené podle návodu na sáčku.

Po ztuhnutí v ledničce opatrně sundáme formu a teď už jen mandlový jahodový dort nakrájíme na porce. Před servírováním můžeme dozdobit jahodami a třeba lístky meduňky.
user-icon

autor lumik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mandlový jahodový dort

Zpět na recept