Mandloví ježci

Mandlové cukroví hlavně pro malé děti.


3.0132x
60 min

Postup přípravy

Máslo necháme změknout. Rozinky a sušené ovoce spaříme, osušíme a posekáme. Mandle také spaříme, oloupeme a nakrájíme na nudličky. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme.

Změklý tuk utřeme s moučkovým i vanilkový cukrem do pěny. Zašleháme vejce, přidáme citronovou šťávu, rozinky, nudličky mandlí a sušené ovoce. Nakonec vpracujeme mouku s práškem do pečiva.

Na plech vyložený pečícím papírem děláme lžičkou malé hromádky, do kterých napícháme nudličky oloupaných mandlí jako bodlinky.

Troubu předehřejeme na 180°C a pečeme dorůžova.

Upečené mandlové ježečky necháme vychladnout.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mandloví ježci

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.