Mandlové tužky

Rychlé vánoční cukroví se zajímavou chutí.


3.0130x
35 min

Ingredience

tuk na vymazání

těsto

1 ksvejce
250 gmáslo
mléko
80 gmandle
120 gcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
170 ghladká mouka
4 lžíceškrobová moučka

na ozdobu

tmavá čokoládová poleva
likérová poleva

Postup přípravy

Změklé máslo dáme do misky, přidáme vanilkový i moučkový cukr, vejce a utřeme. Nakonec vmícháme prosátou mouku, moučku, trochu mléka a jemně nastrouhané mandle.

Nepříliš husté těsto plníme do zdobícího sáčku s tvarovaným nástavcem, kterým na tukem vymazaný plech stříkáme tyčinky do tvaru tužky.

Mandlové tužky pečeme v předehřáté troubě na 175°C do zrůžovění. Upečené je necháme vychladnout.

Vychladlé mandlové tužky namáčíme z jedné strany do likérové polevy a z druhé do tmavé čokoládové polevy. Necháme zaschnout.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mandlové tužky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.