Recept na mandlové sušenky slazené datlovým sirupem. Vhodné pro malé děti i jako vánoční cukroví.
40 g | mleté mandle nebo ořechy |
120 g | hladká mouka |
50 g | špaldová mouka |
80 g | rostlinné máslo (Alsan) |
80 g | datlový sirup |
1 špetka | skořice mletá |
0.5 balíčku | kypřící prášek bez fosfátů |
Do mísy prosejeme hladkou a špaldovou mouku, přidáme mleté mandle, kypřící prášek, špetku skořice a promícháme. Poté přidáme změklé máslo a datlový (javorový nebo čekankový) sirup. Z této směsi uhněteme pevné těsto a necháme odležet minimálně hodinu v lednici. Poté na pomoučněném vále vyválíme válečkem a vykrajujeme různé tvary.
Sušenky přendáme na pečícím papírem vyložený plech a pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 10 minut, až jsou dozlatova. Po upečení necháme vychladnout a můžeme podávat.
Crinkles: Kakaové sušenky, které ohromí každou návštěvu!
Recept na úžasné kakaové sušenky, které jsou křupavé na povrchu a vláčné uvnitř.
Zdravé vánoční cukroví: Pečení bez cukru i mouky
Blíží se advent a s ním i doba vánočního pečení, protože cukroví zkrátka nemůže na našich svátečních stolech chybět. Ale vážně se to ani letos neobejde bez té spousty cukru, tuku a bílé mouky? Co tentokrát vánoční pečení zkusit trochu jinak, možná méně tradičně, ale za to zdravěji?
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena