Mandličkové řezy

Recept na výborný krémový zákusek s mandlovou příchutí.


5.01x
90 min

Postup přípravy

Oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh a do něj postupně zašleháme žloutky, cukr, kakao, mleté mandle a vychladnou kávu. Vzniklé těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct.

Těsto pečeme 12 - 15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Zkoušíme špejlí a když se nelepí, tak můžeme vytáhnout.

Mezitím připravíme krém. Ve vodní lázni necháme rozpustit ledové kaštany. Změklé máslo vyšleháme s cukrem. Postupně zašleháme žloutky, vychladlou kávu a rozpuštěné ledové kaštany. Celý krém dáme odpočinout do chladu.

Korpus na mandličkové řezy necháme vychladnout a poté ho celý spolu s pečícím papírem vytáhneme. Dlouhým, nejlépe vroubkovaným nožem, celý plát překrojíme na dvě části. Jednu část pomažeme polovinou krému a přikryjeme druhou polovinou. Zbytkem krému pomažeme vrchní plát a nakonec posypeme mandlovými plátky.

Mandličkové řezy můžeme nechat vychladit v lednici, ale i hned podávat. Výborně chutnají s kávou nebo čajem.
user-icon

autor Jana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mandličkové řezy

Zpět na recept